Geen categorie

Informatie over de collegiale toetsing

Hierbij sturen we belangrijke informatie over de Collegiale Toetsing (CT) en het belang daarin voor jullie rijschool.

De rijscholenbranche heeft zich in de afgelopen jaren tot een economisch structuur gevormd. Dit betekent dat er om klanten gestreden wordt en je de concurrentie voor moet blijven.

Het grote nadeel van deze structuur is dat ongewild kwaliteit achter blijft en het vertrouwen onderling op een afstand wordt bekeken of gehouden.

Het CBR heeft aangegeven dat rijexamens met enige regelmaat te vroeg worden aangevraagd. We kunnen naar onze concurrenten of het CBR wijzen, maar beter is om naar de economische structuur in de rijscholenbranche te kijken en daar oplossingen voor aan te bieden.

Wat de rijscholenbranche nodig heeft is een onafhankelijke partij. Dit moet een partij zijn die niet meedoet aan de economische structuur en niet ingeschreven staat bij het CBR of IBKI. Het moet ook geen belanghebbende partij zijn. Het rijbewijsdomein is namelijk van ons allemaal en geen fabrieksproduct vanuit een organisatie of vereniging.

Als het met de doelen goed gaat, wordt er vanzelf aan de belangen voldaan. Nog een keer… Als het met het onderwijs goed gaat, komt er een beter beleg op jouw boterham.

Bij een economische structuur van de rijscholenbranche wordt examengericht opleiden van rijinstructeurs (IBKI) en rijbewijsleerlingen (CBR) voorop gesteld. Het gevecht om belangen en geld is slecht voor de reputatie van het rijbewijsdomein en dat werkt door naar de verkeersveiligheid en het maatschappelijk belang om verkeersslachtoffers te voorkomen of te verminderen.

Dutch Lapétus is een onderwijsinstelling voor rijdend onderwijs en verkeersveiligheid. Een mooie zin, maar we drukken onze naam steeds verder naar achteren. We doen er alles aan om onze platforms met onderwijskundige kenmerken het uit te laten stralen en jullie voorop te stellen. Wij zijn onafhankelijk en reiken jullie de hand toe. Vertrouw ons en grijp deze kans.

Doe je voordeel met de Collegiale Toetsing en ervaar de waardering van de consument.

We nodigen jullie van harte uit om één van onze zoomsessies bij te wonen. We behandelen een presentatie die we als bijlage hebben meegestuurd. We willen dit graag toelichten. Voel je vrij en meldt je voor deze sessie aan.

Anjo Joostens
Hoofdredacteur Rijschool TIPS
https://rijschool.tips/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *